Borders Of The Beach

Baila

Volledige naam: Borders Of The Beach Be Our Sunshine

Baila, ons bijzondere ee-red meisje. Ze is klaar voor een nieuwe fase in haar leven, het moederschap. Als grote zus heeft ze veel bij het C-nestje kunnen oefenen en dit deed ze met veel passie. Verzorgen, plasjes opruimen en de kleintjes vermaken door met ze te spelen. Ze kreeg er maar geen genoeg van!

Baila steelt al gauw je hart als je bij ons binnenkomt. Al snel weet ze de aandacht van Nicky en Nala af te halen door haar grappige streken en ondeugende blikken. Ze heeft ook heel snel door wie er gevoelig is voor haar hints als ze een balletje voor de voeten neerlegd. Ook op de kinderboerderij waar ze wekelijks mee naartoe ging wist ze de kinderen en ouders of opa en oma’s te verleiden om even met haar te spelen.


Baila is geboren op 28 augustus 2016 uit onze mama Nala (Kuhaylan’s H - The Gifted One - Oz) en papa Mellow (Borders For Joy Miracle Of My Life). Haar moeder is ee-red en haar vader zwart-wit.


Baila heeft twee keer een show gelopen. Het is niet helemaal mijn ding, maar twee wilde ik er toch minimaal doen. De eerste show haalde ze gelijk een Uitmuntend en de tweede show een Zeer Goed. Ik ben er heel tevreden mee!

Baila haar passie is werken, werken en nog eens werken. Ze krijgt er geen genoeg van om met je bezig te zijn. En dat werken gaat dan vol overgave en in volle snelheid. Dat dit niet altijd handig is moet ik haar nog duidelijk zien te maken. Haar absolute passie is frisbee, ze gaat er vol voor. Ze is een slimmerd en leert ontzettend snel! En op nummer twee staat ook absoluut de behendigheid. Soms moet ik hier ook flink de rem opzetten vanwege haar enorme snelheid. Maar als ze eenmaal het parcours doorheeft hoef ik nog maar weinig aanwijzingen te geven en voert ze het foutloos uit! Ze is echt een hondje die niet voor je werkt, maar met je samenwerkt.

Baila haar verdere hobby’s zijn op de absolute nummer 1: zwemmen! Ze heeft de liefde voor zwemmen van haar moeder ge-erfd. Geen water is veilig of Baila ligt erin. Sowieso is ze weg van water. Als het buiten warm is maak je haar helemaal gelukkig met een badje. Waar andere honden hun pootjes koelen en misschien heel even af gaan, ploft Baila in het water en gaat erin liggen rollen en gek doen. Hoe natter hoe leuker! En als Borders Of The Beach hond is de zee natuurlijk ook helemaal het einde! Ze ging graag mee naar de kinderboerderij, maar dat werd helaas een beetje te druk. Ik kon mijn werk niet meer fatsoenlijk doen omdat ik haar continu in de gaten moest houden of ze niet tever ging met achter de ballen aanrennen.