Borders Of The Beach

Hoe gaan wij met een nestje puppy’s om

Onze puppy’s worden in huiselijke kring geboren. De werpkist zal dan ook beneden in onze huiskamer ruim voor de bevalling klaargezet worden zodat zowel de moeder als de andere honden eraan kunnen wennen. Als de puppy’s worden geboren zal er kraamhulp aanwezig zijn, zodat er toezicht is dat alles goed verloopt. We zullen de puppy’s wegen en ze zullen ieder een eigen kleur bandje om krijgen om ze te herkennen.


Wanneer alles achter de rug is zullen de mensen die op de wachtlijst staan ingelicht worden. Er kan dan een afspraak gemaakt worden om op kraamvisite te komen.

Pas na een aantal weken zal gekeken worden welke pup naar welk baasje gaat. Dit doen we aan de hand van het gedrag en karakter van de pup. Om zo een goede match te krijgen.


Onze puppy’s zullen regelmatig gewogen worden en we houden alles bij. Ze zullen op 3, 5 en 7 weken ontwormt worden. De Raad van Beheer zal de puppy’s chippen en een DNA profiel afnemen. De chip en het DNA profiel zijn belangrijk voor de stamboom van de pup. Inmiddels worden onze volwassen honden niet meer ingeënt maar wordt er door middel van een titerbepaling gekeken of dit nodig is (vaccineren op maat). Onze pups zullen ook niet op 6 weken ingeent worden maar laten wij ook titeren om te kijken of het wel echt nodig is. Om zo over-vaccinatie te voorkomen.

Wanneer ze gechipt en getiterd zijn kan er een afspraak gemaakt worden wanneer u de pup kunt ophalen. U krijgt dan ook een puppypakket mee.


Wij vinden socialisatie van de pups erg belangrijk en daarom zullen ze bij ons al met veel dingen kennis maken. Zoals de geluiden in huis zoals een tv die aanstaat of de stofzuiger. Ook zullen ze veel mogen spelen met verschillende speeltjes waardoor ze veel ontdekken. Wanneer het weer goed genoeg is en de puppy’s oud genoeg zijn zullen ze in onze tuin mogen ravotten. Waarbij onze tuin ook één groot ontdekking en speelparadijs is! Ook zullen ze kennis maken met andere honden en gaan ze mee op reis naar bijvoorbeeld de Intratuin (’s-Gravenzande). Uiteraard zullen we ze ook kennis laten maken met ons mooie strand. Als puppyeigenaar mag u hier zoveel mogelijk bij aanwezig zijn, zodat ook de band tussen u en uw pup kan groeien!


Op de pagina’s over ons A-nestje of het B-nestje kunt u alles lezen wat ze elke week beleefd hebben!

Wij willen u er graag  op wijzen dat een hond en dan met name een pup in huis halen geen kleinigheid is. Er zal veel tijd en energie in gestoken moeten worden. Zoek bijvoorbeeld naar een hondenschool in de buurt voor een goede begeleiding, dit is ook tevens gelijk goed voor de socialisatie. Denk er ook aan dat een border collie meer energie en een groter denkvermogen heeft dan een gemiddelde hond. Het is daarom ook zeker verstandig om u goed voor te bereiden. U kunt met uw vragen altijd bij ons terecht! Het is niet zomaar een hond en pup en u moet wel aan de behoefte van het ras kunnen voldoen. Maar wanneer u er voldoende tijd in steekt zult u merken dat u een hele trouwe viervoeter zult krijgen en een fantastisch maatje.Wat geven wij mee bij het verlaten van het nest:

Een nestmatje met de geur van de moeder en het nest

Het koopcontract

Het Europees paspoort met daarin de eerste inenting

Verrassingspakket met o.a. diverse speeltjes

Zak voer waaraan de pup gewend is

Een informatie map met de gezondheidsresultaten van beide ouders + foto’s en leuke weetjes uit de eerste 8 weken in het nest.


Borders Of The Beach A-nestje (klik hier)

A-nestje

5 Pups van Baila en Thor geboren op 20 januari

3 reutjes en 2 teefjes. Alle pups zijn besproken!

Borders Of The Beach B-nestje (klik hier)

B-nestje

Borders Of The Beach C-nestje (Klik hier)

C-nestje

Borders Of The Beach D-nestje (klik hier)

D-nestje

Moeder:

Borders Of The Beach
Be Our Sunshine

Vader:

Samarabriva
Thor Nala Fee Quinn

Heupen: HD A, norbergwaarde 20, botafwijking 0

Ellebogen: ED links en rechts vrij (OCD, LPA,                 LPC, inc. & Artrose vrij)

Ogen: vrij maart 2018, april 2019

Glaucoom: vrij april 2019

DNA: TNS, CL, CEA, IGS, MDR1 vrij

Heupen: HD A
Ellebogen: ED en SD vrij

Ogen: vrij mei 2020
Glaucoom: vrij mei 2020
DNA: TNS, CL, CEA, IGS, MDR1, GG, RS en SN vrij

Borders Of The Beach E-nestje (klik hier)

Of klik op collage voor de laatste week.

o

week 4