Borders Of The Beach

Happy Nala

Volledige naam: Kuhaylan’s H - The Gifted One - Oz

Een ee-red teefje, een geweldige border collie, altijd happy. Haar naam doet ze dus ook echt eer aan. Spelen met andere honden is dat wat ze het liefste doet. Ze kan dan ook met iedere hond opschieten en het is heerlijk om haar te bezig te zien. Voorkeur voor ras of geslacht heeft ze niet, als ze maar kan spelen. Wordt het te gek en wordt ze op haar plaats gezet ook dan weet ze die direct! Maar ga je echt heel erg ver, dan weet ze gelukkig wel voor haarzelf op te komen.

Een gouden hondje, een gouden karakter.

Als ze haar lieve oogjes opzet en ze kijkt mensen aan, dan vallen ze als een blok voor haar. Dat weet ze en daar maakt ze dan ook handig misbruik van. Zo weet ze iedereen om haar pootje te winden.

Ze is geboren op 20 oktober 2012 uit moeder Willow (Kuhaylan’s Oz - Waikiki Beach - W) en vader Zohran (Lucky Zohran in red vd Diemkeshoeve). Haar moeder is zwart-wit en haar vader ee-red.

Ze heeft enkele shows gelopen en we behaalden daarbij 3x een Zeer Goed. Haar ring gedrag is fantastisch evenals haar gangwerk, wat ze van nature heeft en totaal niet getraind hoefde te worden!

Nala zit vol energie, als ze in huis niet bezig is met speeltjes of Nicky uitdagen, dan maak je haar erg blij met een flinke berg sporten. Ze heeft dan ook twee favorieten. Dogfrisbee en Behendigheid. Welke van de twee je ook met haar doet ze kijkt altijd blij. Ook hierin is ze een natuurtalent. Wordt er een fout gemaakt, dan is dat nooit haar schuld maar altijd een foute handler. Ze maakt van nature prachtige en veilige sprongen en zal nooit roekeloos zijn. Motiveren om voor je te werken is nooit nodig, enkel af en toe motiveren om het nog beter te doen!

In huis kan Nala de rust zelve zijn, maar is ze ook graag in de weer met speeltjes of om Nicky uit te dagen (ze krijgt dan ook bijna altijd haar zin). Het allerliefst is ze buiten, kijken naar de konijnen of lekker schooieren. Met een (strand) wandeling doe je haar altijd plezier helemaal als je met andere honden gaat zodat ze lekker kan uitdagen en ravotten. Haar grootste hobby is zwemmen. Ziet ze water dan gaat ze erin, ze heeft geen apportspeeltje nodig ze zwemt gewoon een paar rondjes. Maar komt de wubba wel in zicht dan wil ze die zo ver mogelijk halen! Als ze dan eenmaal moe is kan ze ook heerlijk slapen in de gekste houdingen, haar meest favoriete houding: met haar kop op een kussen!