Borders Of The Beach

Behaalde resultaten 2013:

18 mei, NK dogdartbee, geen format. Met zowel Nicky als Candy gekomen tot de 2e voorronde.

15 juni , Mitch Challenge Freestyle Cup, NDDF, gevorderden klasse, 9e plaats.

29 juni, The Bouncerscup, USDDN, advanced, 4e plaats.


Verslagen en foto’s:

Bouncerscup, met een behoorlijk verkouden hoofd ging ik smorgens op weg. Maarja we waren ingeschreven en ik had er wel ontzettend veel zin in! Dus verkouden of niet we gaan wel kijken wat we ervan gaan maken. Dit was weer een bekend format de USDDn. Voor ons dit keer in de advanced klasse. Sowieso was ik van plan weer gewoon ons oude intro met waven te pakken omdat de voetstall waarschijnlijk de vorige keer ook gewoon niet luktte door het voor ons welbekende probleem: zenuwen! Nu had ik daar met een verkouden hoofd geen tijd voor. Ik heb veel niet kunnen doen, want het was prettiger om rechtop te blijven staan, maar tot mijn verbazing speelden we ontzettend goed. Nicky was heel rustig en het ging gewoon erg lekker. Ook de 2e ronde ging weer super lekker. Zelfs op de toss&fetch wisten we wat punten te pakken. Uiteindelijk kwam na een hele lange maar erg gezellige dag de prijsuitreiking. In onze klasse deden maar liefst 18 combinaties mee en het duurde een behoorlijke poos voor onze naam werd afgeroepen. Ik was stiekem toch wel apetrots op onze 4e plaats! Moe en voldaan konden we naar huis, met de wetenschap dat de professionele fotografen 2 fantastische foto’s van ons hadden geschoten:

Dogdartbee, Wat zullen we daarvan zeggen… Met Candy ging het heel erg goed. Met haar zat ik in een hele sterke poule, maar ik ben meer dan tevreden wat zij als jongste deelnemende hond heeft laten zien. Zij was op de wedstrijd pas 13 maanden. Over Nicky zal ik het maar niet hebben. Die heeft er weer een heerlijk feestje van gemaakt. Wanneer ik wat zenuwwachtig of gespannen ben weet Nicky daar gebruik van te maken en ineens weet ze dan niet meer wat terug brengen is? En ze kan het echt wel!! Maar ze heeft het een dag naar dr zin gehad. Volgend jaar is Nala oud genoeg en dan schrijf ik Nicky niet meer in op distance wedstrijden. Hier onder enkele foto’s.

Mitch Challenge Freestyle Cup, Weer een spannende dag aangezien dit de eerste keer was dat Nicky en ik aan deze wedstrijd meededen. En niet alleen dat ook was het onze kennismaking met het nieuwe Nederlandse format NDDF. Het was een fantastische dag met een geweldige sfeer. Onze 2 freestyle rondes ging naar tevredenheid. Helaas misluktte alleen 2x de intro met de voetstall (Nicky die op mijn voeten springt en dan blijft zitten). Maar dat mocht de pret niet drukken! De 2e ronde freestyle ging beter, mede ook doordat we na de 1e ronde aanwijzingen kregen van de jury. Ook na de 2e ronde kregen we wat tips mee dus we hebben weer wat om aan te werken! Uiteindelijk behaalden we de 9e plaats van de 9 deelnemers in de gevorderden klasse. Maar we hebben een dagje lol gehad met zn allen en dat is veel belangrijker! Deze dag heeft ook nog wat mooie plaatjes opgeleverd: