Borders Of The Beach

Behendigheid Nala


2014:

9 januari was onze allereerste les. Nala loopt in de beginnersgroep van 7 tot 8. Een sportieve donderdagavond heb ik nu, want Nicky loopt in de gevorderden van 8 tot 9. Nala doet het super leuk, ze is heel beheerst. Alleen ik wil soms een beetje te snel gaan, maar gelukkig hebben we een goede trainer en wordt dat tegengehouden. Ze pakt alles snel op en tijdens de 4e les liep ze al bijna alles los. In de hele maand januari was het een erg drassig veld dus hebben we maar kleine basis dingetjes staan. Ik kan niet wachten tot de velden weer goed genoeg zijn en we echt een groot parcours met alle bekende toestellen kunnen gaan doen!

Maart: Nala vind het super leuk om te doen. Helaas is het veld nog steeds niet goed genoeg (of maken we het direct weer kapot) om met het echte grote parcours aan de slag te gaan. Maar dat mag de pret niet drukken. Af en toe heeft ze wat last van puber perikelen, maarja dat hoort erbij! Nala wil nu zelf ook meer snelheid gaan maken, maar dat gaan we rustig opbouwen. Ze moet eerst alles rustig en beheerst leren.

April: 27 maart konden we weer op het grote veld en hebben we examen gedaan van het oude parcours wat we in de winter niet af hadden kunnen maken. En tot mijn grote verbazing had Nala terwijl ze enkele onderdelen nog niet gedaan had de wisselbeker gewonnen. Niet gek dus op een eerste examen gelijk eerste worden! Dat bewijst maar weer dat ze een heerlijk sporthondje is! Ook Nicky had in haar groep gewonnen.

Juni: Nala vind de behendigheid steeds leuker. Nu wordt het opletten dat ik niet te enthousiast wordt zodat ze het wel foutloos blijft doen! Op 25 juni was de laatste les voor de zomerstop. Er zijn foto’s gemaakt:

Oktober/november: 2x achter elkaar! Jaja de kleine rode snelle dame ;). Nala’s grote vriend Astor heeft de vorige wisselbeker inmiddels gewonnen. Dit keer streden we om de nieuwe beker en de eerste naam die daarop komt is dus Nala (samen met Riska die ook 1e was bij de honden die nog extra hulp krijgen op het parcours)! Tot mijn verbazing ging ook het examen daarna erg goed en mochten we dus wederom de wisselbeker mee naar huis nemen! Resultaat nu al 2x Nala op de beker!

2015:

12 februari vandaag een keer de camera meegenomen, want het is hoog tijd voor een filmpje van Nala!

8 oktober: Verassing! Beide hondjes waren de beste van hun groep. Nala was in de beginners eigenlijk zelfs nog beter dan Nicky in de gevorderden groep! Nala was super snel, misschien wel omdat ze bijna geen vacht meer heeft door haar nestje! Wie weet ;).

12 november: De laatste training van het jaar en ook de laatste voor Nala in de beginners. Nouja training het was een examen. En wat voor één met 56 sec en foutloos wist Nala moeiteloos de wisselbeker weer te bemachtigen. Zo knallen we nog even jet jaar uit! Dit was namelijk de 4e keer op deze beker dus… we mogen hem houden!!! Wat is het een heerlijk hondje om mee te werken, onze kampioen!!!

2016:

Een gedeeltelijk rustig trainingsjaar. Nadat Nala de wisselbeker van de beginnersgroep mocht houden en Nicky vanwege haar ouderdom eigenlijk beter mee komt in de beginnersgroep zijn ze gewisseld. Nala traint nu mee in de gevorderden. Vanwege haar loopsheid en dekking en nestje daarna hebben we dus ook een hele poos stil gelegen dit jaar.


2017:

Nala is in haar element in deze groep en gaat ook weer vol passie! Het is een super leuke groep en we zijn allemaal erg aan elkaar gewaagd. Nala weet met de examens regelmatig op de de 2e of 3e plaats te komen dus de wisselbeker is nog niet in ons bezit geweest. Maar niet getreurd we doen het voor de lol dus we trainen lekker door! Op naar een nieuw jaar!!!


2018:

We hebben dit jaar niet veel behendigheid gedaan samen. Al vrij snel na de winterstop lagen we er weer uit vanwege haar nestje. Na het nestje moest ze echt weer conditie opbouwen. Maar die conditie is terug en hoe… Op 8 november, de laatste les van dit jaar, het laatste examen dit jaar werd ze weer 1e!

2019:

Ik heb niet veel foto’s van dit jaar. Ik heb ook niet veel filmpjes laten maken soms wat van slechte kwaliteit op mijn telefoon. Maar we genieten gewoon enorm van ons wekelijkse uurtje behendigheid. Nala heeft er nog wel lol in, maar springt wel steeds minder enthousiast. Zodra Baila dan ook weer in vorm is na haar nestje ga ik met Nala stoppen.
Op 4 April wonnen we wel de wisselbeker en ik dacht die de keer daarna op 16 mei in te moeten leveren, maar toen won ze hem gewoon weer. Vandaar bijna 2 dezelfde foto’s ;). Baila won namelijk beide keren ook!

Na de zomervakantie won ze hem nog 2 keer.

2020:

Ik wilde dit jaar eigenlijk stoppen met Nala omdat Baila nu ook in dezelfde groep moet trainen en twee honden in 1 uur teveel zijn (zeker met mijn zwangerschap). Een uur eerder trainen werkt niet omdat er nu twee pups (Link en Luca) van haar in dat uur trainen. Nala deed nog met zoveel plezier examen in dece,ber en ging er gewoon weer met de beker vandoor dat ik dacht toch wel zonde om te stoppen. Ze vind het nog zo leuk. Helaas heeft mijn vriendin Marlous haar hond Noor in de zomervakantie moeten laten gaan, maar miste zij wel de donderdagavondjes. En zo ontstond er een nieuw team en vond Nala een handler om toch nog behendigheid te kunnen doen. En ze blijken een topteam te zijn want met het 1e examen gingen ze er gewoon met de beker vandoor!
Het examen daarna kon helaas vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Maar zodra we weer konden beginnen deden we gelijk examen, en jawel hoor het topteam deed het gewoon weer, ondanks dat ze een paar maanden niet samen hadden gelopen!