Borders Of The Beach

Behaalde resultaten 2010:

17 april, KMARCH, geen format, experts klasse, verschillende spellen meegedaan.

15 mei: NK Dodartbee, geen format, gekomen tot 2e voorronde + shoot out

22 mei, PinksterCup, USDDN starters klasse, 7e plaats

4 september, Hotzone, Geen format, gekomen tot de voorrondes

24,25&26 september, Europees kampioenschap, USDDN starters klasse, 23ste plaats.


Verslagen en foto’s:

KMARCH, een wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd is, maar toch ook weer wel een beetje. Het gaat bij dit evenement vooral om de fun en om lekker bezig te zijn met je hond en frisbee. Ter ere aan Kathy Miller. Wij hebben aan een aantal spelletjes meegedaan:
Time trial: 2 geldige catches in een zo snel mogelijke tijd over de 20 meter lijn.Wat zal ik zeggen… Niet helemaal ons onderdeel laten we het dara maar op houden ;).

Obstacle course: er stonden een aantal obstakels op het veld waar je doorheen of omheen moest gooien. Nou ook dit werd geen succes. Ik zat er met werpen niet lekker in, maar agh we hebben gelachen!

Freestyle solo: dit was helemaal ons onderdeel, ik had een slechte start, maar toch kwam ik er lekker in! Vooral Nicky heeft haar best gedaan en best veel frisbees gevangen! We hebben maar 1 ronde kunnen lopen omdat we alleen zaterdag hebben meegedaan. Zondag werd de tweede ronde gelopen en die hebben we dus gemist.

Freestyle pairs: Ook een heel leuk onderdeel. Natascha en ik hadden hadden ons ingeschreven met Nicky. Vrijdag zijn we bij hun op visite geweest en hadden we wel wat geoefend, maar we moesten flink improviseren! Ook hier hebben we maar half aan meegedaan, want ook deze werd op 2 dagen gehouden.

Moe en voldaan konden we na een gezellige dag naar huis. Ik heb een overzicht filmpje gemaakt!

Deelnemers EDF en Mike Miller

NK Dogdartbee, ook dit jaar weer van de partij. En wederom ingedeeld in poule A en al als 3e team aan de beurt. En dan komen die zenuwen he… Maar we gingen met 10 punten het veld af. In de 2e en 3e beurt haalden we beiden 40 punten waardoor we met een totaal van 90 punten door konden naar de 2e voorronde. Tijdens de 2e ronde haalden we 30 punten. Dit 9wa9s te weinig om door te mogen, maar we kwamen wel in een shoot out, waarbij wij 0 punten haalden. Ruud en (broer) Growlith haalden 30 puntene n zij gingen door. Ik heb ook nog even buiten het wedstrijd veld wat frisbee geworpen voor (overgrootoma) Thriska en (oma) Nikita. Ook nog even wat freestyle oefeningetjes gedaan met Nicky. Het was vooral weer een hele gezellige dag!

Pinkster Cup, een weekje later op naar de volgende wedstrijd. Een USDDN wedstrijd dit keer. Inmiddels kunnen we ons geen pre-starter meer noemen, dus stonden we in de starters klasse. Er werd begonnen met de Toss& Fetch en Nicky haalde nog een mooie tunt uit, de wilde vangen, maar tikte de frisbee door en ving hem daardoor een vak verder. Dta leverde wat gejuich op vanaf de zijkant ;). En Wat zaten we er lekker in tijdens i9nze 1e freestyle ronde! De chestvault ging geweldig. Daarna kwam onze grondroutine en dat ging soepel. Voor de rugvault nam ik uitgebreid de tijd en dat resulteerde… tot een GEVANGEN frisbee en een spectaculaire foto :D. Wat waren we kapot toen de 2 minuten voorbij waren! We zijn lekker even gaan lopen, even een goede cooling down en daarna Nicky maar in in de bench van oma Nikita gedaan, want ze wou zo graag bij vriendje Simba blijven. Ook tijdens de 2e freestyle ronde was er weer passie en enthousiasme. Heerlijk om te doen Deze ronde staat op film! Nu wilde Nicky wel in haar eigen bench en ik heb haar niet meer gehoord! Die was lekker moe! Uiteindelijk zijn we van de 15 deelnemers in onze klasse op de 7e plaats geeindigd dus zeer tevreden!

Hotzone, een andere spelvariant op distance gebeid. Onze eerste ronde ging helemaal waardeloos. Door alle nieuwe regels en tijddruk werd ik zo zenuwachtig en daar maaktte Nicky als eigenwijze hond gebruik van. Lekker klieren!! Waardoor ik nog zenuwachtiger werd. De eerste ronde zijn we tot zone 2 gekomen. De tweede ronde alleen zone 1 en de derde ronde weer tot zone 2. Niet genoeg om door te gaan naar de halve finales, maar dat was te verwachten! Het was wel weer zoals altijd een gezellige dag met elkaar! En nicky kon zelfs rustig aan het veld liggen kijken zonder zich op te winden! Dat hebben we dus vandaag in ieder geval gewonnen ;).