Borders Of The Beach

Happy Nala

Volledige naam: Kuhaylan’s H - The Gifted One - Oz

Nala ons ee-red teefje is een droom die uitkwam! Nala is zo’n hondje waar je zoveel over kan schrijven, maar kort samengevat is ze een hondje met een gouden karakter. In haar jonge (puppy) jaren bestond haar leven vooral uit spelen, heel veel spelen. De grootte en het ras van de andere hond(en) maakte niet uit! Nala groeide uit tot droomhondje en toen ze ruim 2,5 jaar was, was ze toe aan het moederschap. Ook hier bleek ze een fantastisch hondje in te zijn. Vanaf het allereerste moment dat de 1e dochter ter wereld kwam tot het uitvliegen van de laatste pup heeft ze als toegeweide moeder voor haar kroost gezorgd. Ook het tweede nestje heeft ze groot gebracht met veel passie en zorg. Groot was dan ook haar geluk toen haar enige dochter bleef. Hoewel ze aan Nicky een maatje voor het leven heeft kan ze niet op die manier met Nicky spelen zoals ze graag doet. Haar dochter doet dat wel en het is heerlijk om te zien hoe die twee van elkaar genieten. Nala is heel sociaal en is graag met andere honden samen. Maar ze is niet alleen gek op honden, ook mensen en vooral kinderen vind ze fantastisch. Het is moeilijk om bij ons op visite te komen en niet op slag verliefd te worden… Ze komt naast je zitten, kijkt je aan met haar trouwe, lieve en zachte oogjes en je bent om…


Ze is geboren op 20 oktober 2012 uit moeder Willow (Kuhaylan’s Oz - Waikiki Beach - W) en vader Zohran (Lucky Zohran in red vd Diemkeshoeve). Haar moeder is zwart-wit en haar vader ee-red.


Ze heeft enkele shows gelopen en we behaalden daarbij 3x een Zeer Goed. Haar ring gedrag is fantastisch, evenals haar gangwerk, wat ze van nature heeft en totaal niet getraind hoefde te worden! Na haar nestje leek het alsof ze nog mooier en breder geworden was en dus hebben we daarom nog een keer een show gelopen. Dat resulteerde in een 3e plaats met Uitmuntend! Daarna zijn we definitief gestopt met samen shows lopen omdat het niet helemaal ons ding is!

Nala sport op haar manier, ze is enthousiast en gaat vol overgave. Om aan het werk te mogen voor je zal ze altijd direct doen en motiveren is niet nodig. Echter heeft ze soms wel wat motivatie nodig om te blijven werken. Haar passies zijn toch echt dogfrisbee en behendigheid. Ze is een natuurtalent en zal nooit onveilig springen. Haar sprongen zijn heel beheerst en mooi om te zien.

Naast sporten geniet Nala ook enorm van wandelingen. Met haar eigen roedel, met de roedels van vriendinnen of met de uitlaatservice. Het maakt haar niet uit!!! In huis kan ze heerlijk rustig liggen slapen. Nala is heel graag buiten. Gewoon lekker liggen of een beetje rond scharrelen. Maar als de balans spullen uit de schuur komen dan zit ze voorop. Als ik niet oplet en het volgende uit de schuur ga halen gaat Nala al op een kussen of een krukje zitten. Ze vind dit echt geweldig en heeft ook een hele goede balans. Als Nala water ziet… dan is ze weg… Ze zwemt ontzettend graag en veel. Je maakt haar ook niet blijer dan om ergens te gaan wandelen waar water is!