Borders Of The Beach

Gehoorzaamheid Nala

Behaalde resultaten:
EG certificaat

GG, diploma + 2e prijs

GG+2, diploma + 1e prijs


Verslagen + foto’s:
Ook met Nala ben ik gelijk met gehoorzaamheid gestart. Nala was 11 weken oud tijdens onze eerste les. Al na 3 lessen herkende ze de parkeerplaats en wist ze niet hoe snel ze het veld op moest gaan! Het begin en het einde van de les vond Nala het leukst. Het begin vanwege het speelkwartiertje waarbij alle hondjes lekker los op het veld mogen dollen met elkaar en het einde vanwege de puppybehendigheidsbaan, die werd al snel favoriet onderdeel van de les.
Het was heerlijk om weer van voren af aan te beginnen. Regelmatig moest ik met Nala dingen voordoen en dacht ik hmmm hoe deden we dat ook alweer. Twaalf weken lang hebben we hard getraind om alle basis commando’s te leren zoals volgen, zitten, af, sta enz. Er word tegenwoordig in de puppyklas geen examen meer gedaan, maar we hebben wel een mooi certificaat gekregen als ‘bewijs van goed gedrag’ ;).

We zijn direct de volgende week weer verder gegaan met de volgende cursus. Tijdens deze cursus gingen we de basiscommando’s allemaal uitbreiden met blijf oefeningen. We gingen achtjes draaien, schutting springen (hoog over de schutting, terug, zit voor en aan de voet) en we gingen slalommen tussen de andere honden door. Het was nog wel erg moeilijk om tijdens de les net zoveel aandacht te hebben voor het vrouwtje als wanneer we gewoon thuis even oefenen. Thuis ruikt het gras niet zo lekker en zijn er geen andere leuke vriendjes om mee te spelen. Na 12 weken was het zover. Op dinsdag 25 juni 2013 hebben we examen gelopen. We waren totaal verrast toen we niet alleen ons diploma uitgereikt kregen, maar ook nog een 2e prijs. We zijn dus 2e geworden van onze trainingsgroep! Hieronder natuurlijk een mooie foto van Nala met haar oorkonde en prijs en wat foto’s die tijdens één van de lessen zijn gemaakt. Eind augustus gaan we starten met de 3e cursus.

Tijdens de zomerstop zijn we wel op de hondenschool geweest om zelf te trainen, maar dat waren meer behendigheids oefeningen. Na de zomerstop zijn we gestart met de GG +1 cursus. Wat is ze een lekker hondje om mee te werken. Nala vind het geweldig! Dit resulteerde dan ook dat er al gauw gevraagd werd of we verschillende onderdelen eens los willen proberen. We zijn begonnen met het achtje draaien los te doen, dit was geen enkel probleem. Ook het schutting springen luktte aan het eind van de cursus los. Deze cursus kwamen er 2 belangrijke nieuwe dingen bij. Het vooruit sturen dit was wel even moeilijk aan te leren, maar toen ze hem eenmaal doorhad… Ging ook die voorbeeldig los zonder hulp van een lijn! En de 3 minuten uit zicht kwam er halverwege de cursus bij. Ook dat was geen probleem. Tijdens het examen was het wel even spannend want met 13 maanden zit Nala midden in de pubertijd! Maar het ging hartstikke goed (oke niet alles ging perfect en het kan beter, maar het blijven hondjes en het blijft een moment opname). Uiteindelijk mogen we helemaal niet klagen want… we zijn niet alleen beloond met een diploma, maar hebben ook nog eens de 1e plaats behaald! Dan ben je natuurlijk toch stiekem wel een beetje trots! Nu vind ik het met 3 cursussen wel genoeg. Ik denk dat ze de behendigheid waar we in januari 2014 mee gaan starten ontzettend leuk gaat vinden!