Borders Of The Beach

Gehoorzaamheid Baila

Behaalde resultaten:
EG certificaat

GG diploma + 3e prijs

GG diploma + 1e prijs

GG+: diploma + 1e prijs

Verslagen + foto’s:
Terug naar de basis. Dan vergeet je toch snel hoe lastig netjes volgen ook alweer was! Ze was pas 9 weken toen we begonnen en de broers waren nog maar net allemaal uitgevlogen. Maar dat maakte niet uit; ze bewees een snelle leerling te zijn en genoot ervan om naar de hondensschool te gaan. Zit, volg, blijf, af , sta, hier, zit voor en aan de voet werden in een rustig tempo aangeleerd. De basis is gelegd en nu op om een gehoorzaam hondje te worden! Het grootste feest van de hele les was trouwens het einde: de puppybaan! Duidelijk ook weer een natuurtalentje!

Na de kerstvakantie zijn we verder gegaan met de vervolgcursus, de GG. Baila is een jonge enthousiaste pup en groeide verder tijdens de cursus naar de puberfase. Deze cursus hebben we dus ook afgesloten midden in de pubertijd, een feestje om examen te doen dus… Het enige wat foutloos ging wat het schutting springen, maarja voor een border collie met springveren is dat ook niet zo heel erg moeilijk. Achteraf viel het allemaal nog wel mee en waren we met 95 punten toch nog de 3e uit onze klas dus heeft ze toch nog een kleine trophee gewonnen. Toch heb ik besloten dat we deze cursus nog een keer overdoen. De vervolgcursus is voor haar echt nog een stapje te ver en ze is pas 7 maanden. We doen dus gewoon twee keer GG en na de zomervakantie gaan we pas aan de GG+1 beginnen. Rustig opbouwen en niets overhaasten!

De GG hebben we dus nog een keer opgepakt en er kwam langzaam wat meer grip op mn puber. Ze gaat het ook steeds leuker vinden om samen te werken op gehoorzaamheidsvlak. Het was duidelijk een goede beslissing om deze cursus nog een keer te herhalen. Dit keer sloten we ons examen namelijk af met 120 van de 125 punten wat ons een 1e prijs opleverde! Nu fijn zomervakantie en daarna aan het echte werk beginnen op de GG+!

Na de zomervakantie gingen we vol goede moed samen aan de slag. We zitten nu op de universiteit aldus de trainster! Wat waren het heerlijke lessen en wat heb ik van Baila genoten. Meer en meer worden we samen een heel hecht team. Natuurlijk met hier en daar nog wat puberstreken tijdens de les. Maar we kijken terug op een leuke cursus. Vooruit sturen? Appeltje eitje… 3  minuten uit zicht? Geen probleem!!! Stukjes los volgen? Eigenlijk loopt ze dan nog mooier dan aan de lijn! Haar aandacht voor mij is zo genieten! Maar aan deze cursus kwam ook weer een einde, met een examen… En dat ging lekker en niet zo’n klein beetje ook! 126 punten in totaal en een 1e prijs! Toen ik thuis in mama Nala haar map ging kijken kwam ik tot de ontdekking dat Nala precies hetzelfde resultaat had! Zo moeder, zo dochter dus! Maar dan breekt ook de tijd aan om te accepteren dat we niet meer naar “puppy” cursus hoeven. Tijd voor het echte werk, op naar de behendigheid dus!