Borders Of The Beach

Gehoorzaamheid Nicky

Behaalde resultaten:
EG, diploma + 3e prijs

GG, Diploma

GG+1, Diploma + 2e prijs


Verslagen + foto’s:
Nicky was nog maar 9 weken oud toen we onze eerste gehoorzaamheidsles volgden. Deze cursus hebben we 12 weken gedaan en afgesloten met een examen op 26 maart 2008. Op dit examen haalden we 79 punten van de in totaal 100 punten die er te verdienen waren. Hiermee wonnen we een derde prijs.
Behandelde commando’s: volg, zit, af, van af naar zit, sta, blijf, hier, aan de voet. Uiteraard werd er ook op de omgang baas hond gelet.

Één cursus vond ik niet voldoende en dus gingen we door met de vervolgcursus op de de hondenschool. Dit was de GG (gevorderde gehoorzaamheid). Ook deze cursus duurde 12 weken en sloten we op 18 juni 2008 af met een examen. Op dit examen haalden we 103 punten van de in totaal 125 te halen punten.

De commando’s die we tijdens de eerste cursus hadden geleerd werden uitgebreid en er werden enkele nieuwe aan toegevoegd. Het slalommen kwam erbij. Alle hondjes netjes op zit en dan één voor één iedere handler en hond slalommen tussen de hondjes door. De langzame en de versnelde pas kwamen aan bod. Het schutting springen was al snel favoriet van Nicky. We gaan dan voor een schutting staan commando hoog, daarna terug (weer over de schutting) netjes voor zitten en weer aan de voet. Het achtjes draaien (een acht lopen om 2 handlers met honden naast zich die netjes moeten blijven zitten) en het tegenover elkaar voor roepen (baasjes naast elkaar honden tegenover elkaar waren nieuw.

Na de tweede cursus vond ik Nicky nog te jong om al aan de behendigheid deel te nemen en dus besloot ik nog een vervolg cursus te doen. Op onze hondenschool heet die cursus GG+1. Ook deze cursus duurde weer 12 weken en sloten we op 26 november 2008 weer af met een examen. Op dit examen behaalden we maar liefst 142 punten van de in totaal 150 te behalen punten. Dit resulaat bezorgde ons ook de tweede prijs.

Uiteraard gingen we tijdens deze cursus verder met alles wat we tijdens de GG hadden geleerd. Twee nieuwe onderdelen die erbij kwamen waren het vooruit sturen (niet zo moeilijk aan te leren als je ook frisbee traint met je hond) en de 3 minuten uit zicht. Tijdens trainingen kostte dit nog wel eens moeite, maar op het examen ging het perfect.

Soms trainden we ook dingen los (zoals bijv. Het schutting springen en het achtje draaien), maar dit is niet getoetst op ons examen.

Tijdens alle drie de cursussen deden we aan het eind de stormbaan of puppybaan. Kortom eigenlijk gewoon een baby behendigheidsparcours. Nicky vond dit zo ontzettend leuk en nu met drie diploma’s op zak vond ik de gehoorzaamheid genoeg en blijven we hopenlijk nog jaren op de hondenschool behendigheid trainen.