Borders Of The Beach

Wie is Baila?

Haar volledige naam is:

Borders Of The Beach Be Our Sunshine

Baila is de eerste generatie Borders Of The Beach uit ons 2e nestje. Haar naam betekend dansen in het Spaans. We hebben voor deze naam gekozen omdat we hopen dat ze net zo vrolijk dansend als haar moeder door het leven gaat. Haar stamboomnaam keuze spreekt vast voor zich! Waar we in eerste instantie hadden gehoopt op een zwart-witte dochter van Nala en Mellow werd het deze bijzondere ee-red dame.

Baila is geboren op 28 augustus 2016 uit een nest van 6 reuen (5 zwart-wit en 1 ee-red) en 1 teefje. We hadden vooraf al besloten dat we uit Nala haar 2e nest een dochter zouden houden. Toen er 3 reuen geboren waren was de opluchting groot toen er eindelijk een teefje kwam. En het bleef bij 1 teefje dus keuze hadden we niet, maar Baila past perfect bij onze roedel. Ze maakt Nicky weer jong en speelt graag en veel samen met haar moeder.

Baila is uitgegroeid tot prachtige jonge dame. Haar oren hebben me lang bezig gehouden; yes het worden papa oortjes bij mama stonden ze namelijk allang overeind met 11 weken. Hmmm toen gingen ze met wisselen toch wel ineens omhoog staan, maar misschien na het wisselen??? Maar nee ze staan toch net zo recht overeind als de oren van mama. Alleen als ze heel nat zijn dan zijn de punten te zwaar en heeft ze papa oortjes. Haar tekening is uniek en zullen we niet veel tegen komen. Ook haar oogjes worden we veel over aangesproken hoe bijzonder en gaaf mensen dat vinden. Ik in eerste instantie niet, maar het maakt haar unieke uiterlijk compleet!

Haar karakter is pittig maar heel fijn. Ze weet wat ze wil, maar weet zich wel keurig te gedragen. Spelen met andere honden is haar lust en haar leven. Met mama mee met de uitlaatservice vind ze dan ook helemaal geweldig. Ze houd ontzettend van knuffelen, haar manier om aan te geven dat ze nodig naar buiten moet is dan ook helemaal in je kruipen voor een knuffel. Ook kinderen is ze gek op en is ze ontzettend lief voor. Ze ging altijd mee naar de kinderboerderij als ik daar vrijwilligerswerk deed. Tegenwoordig niet meer, want het is een beetje druk om en mijn werk te doen en op te letten dat ze niet blijft gaan om alle bezoekers met de bal te laten gooien. Soms passen we op ons nichtje van 2. Die kon de naam van Baila als 1e zeggen.

Baila haar passie deelt ze gelukkig met mij: Dogfrisbee! Al direct was mij dat duidelijk toen ik in het nest met de mini puppyfrisbees bezig was. Al heel snel had zij als eerste door als vrouwtje een seintje geeft komt er weer één. En die passie heeft zich alleen maar meer ontwikkeld. Ze gaat als een raket, iets te hard soms dus er is nog wel werk aan de winkel om er wat meer rust in te krijgen zodat het allemaal nog net iets beter gaat. Maar ook al is ze bliksemsnel ik heb haar nog nooit op onveiligeheid kunnen betrappen. Ze heeft het atletische vermogen en de veiligheid om de sprongen netjes af te werken van haar moeder. En in combinatie met het werkvermogen van haar papa is ze een heerlijk hondje om mee te werken. Na een aantal gehoorzaamheidscursussen waar ze iedere week met veel plezier naartoe ging was het tijd voor wat anders. In januari 2018 heeft ze het stokje van Nicky over genomen in de behendigheid. Ook hier heeft ze iedere donderdagavond heel veel lol in!

Tijd om nog even haar ouders voor te stellen.
Baila haar moeder is dus onze eigen Nala. Haar vader is Mellow (Borders For Joy Miracle Of My Life). Mellow is in mijn handen geboren en een zoon van Disney en Simba. Twee fantastische borders waar ik een fijne band mee heb/had en altijd een (klein)kind van wilde hebben.

KLIK HIER voor een overzicht van geboorte tot 1 jaar