Borders Of The Beach

Pup 5, reutje, groen bandje, 330 gram

Pup 6, reutje, geel bandje, 330 gram

Tot volgende week!

Pup 4, teefje, roze bandje, 295 gram

Pup 2, reutje,  rood bandje, 340 gram

Pup 3, reutje, zilver bandje, 340 gram

Pup 1, reutje, lichtblauw bandje, 375 gram

Geboorte

We hebben een hele onrustige week achter de rug. Dinsdag leek het er al op dat Nala woensdag zou gaan bevallen, maar dat zette toch niet door. Daarna leek het vrijdag en zaterdag weer en uiteindelijk werd het zondag. Helaas kon Nala het niet op eigen kracht en na meerdere keren telefonisch overleg met de dierenarts besloten we naar de dierenkliniek te gaan.

Hier werd eerst een röntgenfoto gemaakt om te kijken hoeveel pups ze bij zich droeg (voor het geval het er maar weinig zouden zijn en ze te groot zouden zijn voor een natuurlijke bevalling). Dit bleek niet het geval want mijn voorgevoel klopte het waren er 7!

Na de eerste weeënopwekker en met nog extra hulp van de dierenarts kwam de eerste zwart-witte knul ter wereld. Het was niet zo gek dat deze haar veel moeite kostte want deze man is wel liefst de grootste van het nest en woog al 375 gram en kwam ook nog eens in kopligging en heeft een hele brede reuenkop! De dierenarts adviseerde om niet naar huis te gaan en in de kliniek te blijven en dat was maar goed ook want we hebben Nala nog veel moeten ondersteunen. maar we waren allang blij dat ze het op de natuurlijke manier kon doen en het geen keizersnede hoefde te worden! Het laatste mannetje had een hele moeilijke start. Dus ook daarom was het fijn dat we bij de dierenarts waren. Hij had heel veel moeite met ademen en zijn longen zaten vol met vruchtwater (waarschijnlijk omdat hij in stuit lag en tijdens de hevige weeën vruchtwater in zijn longen is gekomen). We hebben hem de eerste nacht ieder uur moeten stimuleren (gelukkig was er nog een vriendin die bij ons logeerde) en slijm uit zijn bek en neus moeten zuigen en hij had nog wat medicatie gekregen in de hoop dat hij erdoor zou komen. Het blijft een zorgenkindje (vanwege zijn tekening noemen we hem mister Panda) en het is nog even afwachten of er niet nog een ander onderliggend probleem is waardoor hij het niet zou kunnen halen. Maar gezien Nala hem volledig accepteerd is dit hoogstwaarschijnlijk niet het geval! En na de 1e nacht leek hij ook niet meer onder te doen voor zijn broers en zus!


Pup 7, reutje, donkerblauw bandje, 320 gram