Borders Of The Beach

Happy Nala

Volledige naam: Kuhaylan’s H - The Gifted One - Oz

Nala ons ee-red teefje is een droom die uitkwam! Nala is zo’n hondje waar je zoveel over kan schrijven, maar kort samengevat is ze een hondje met een gouden karakter. In haar jonge (puppy) jaren bestond haar leven vooral uit spelen, heel veel spelen. De grootte en het ras van de andere hond(en) maakte niet uit! Nala groeide uit tot droomhondje en toen ze ruim 2,5 jaar was, was ze toe aan het moederschap. Ook hier bleek ze een fantastisch hondje in te zijn. Vanaf het allereerste moment dat de 1e dochter ter wereld kwam tot het uitvliegen van de laatste pup heeft ze als toegeweide moeder voor haar kroost gezorgd. Met het moeder worden heeft ze ook haar jonge jaren definitief achter gelaten. Alhoewel ze geniet nog steeds ontzettend veel van het spelen met andere honden! Haar communicatie is schitterend om te zien!
Niet alleen met andere honden kan Nala goed opschieten. Ze is ook gek op mensen en met kinderen kan ze prima overweg. Wil je haar aaien, dan gaat ze netjes voor je zitten. Wil je haar een paar trucjes laten doen dan zal ze die zeker voor je doen, maar niet zonder daarbij ook de clown uit te hangen. Zie je lachen dan maar eens in te houden…


Ze is geboren op 20 oktober 2012 uit moeder Willow (Kuhaylan’s Oz - Waikiki Beach - W) en vader Zohran (Lucky Zohran in red vd Diemkeshoeve). Haar moeder is zwart-wit en haar vader ee-red.


Ze heeft enkele shows gelopen en we behaalden daarbij 3x een Zeer Goed. Haar ring gedrag is fantastisch evenals haar gangwerk, wat ze van nature heeft en totaal niet getraind hoefde te worden! Na haar nestje leek het alsof ze nog mooier en breder geworden was en dus hebben we daarom nog een keer een show gelopen. Dat resulteerde in een 3e plaats met Uitmuntend!

Nala zit vol energie, als ze in huis niet bezig is met speeltjes of Nicky uitdagen, dan maak je haar erg blij met een flinke berg sporten. Ze heeft dan ook twee grote favorieten: Dogfrisbee en Behendigheid. Ze doet het vol overgave en ook hierin is ze een natuurtalent. Wordt er een fout gemaakt, dan is dat nooit haar schuld maar altijd een foute handler. Ze maakt van nature prachtige en veilige sprongen en zal nooit roekeloos zijn. Motiveren om voor je te werken is nooit nodig, enkel af en toe motiveren om het nog beter te doen! Waar ze bij het frisbeeën heel rustig en beheerst kan zijn is ze bij behendigheid een hele snelle! Ze is een heerlijk hondje om mee te werken!!!

Waar ze kan bruisen van de energie kan ze ook de rust zelve zijn! Nala is een buitenhondje, ze ligt graag gewoon bij ons binnen, maar als ze kan kiezen, kiest ze ook regelmatig de buitenlucht. Om dan gewoon mooi te gaan liggen zijn in de tuin of een beetje rond te scharrelen. Wanneer de balans en coördinatie spullen uit de schuur komen staat Nala direct naast je. Dit vind ze heerlijk om te doen, uiteraard ook dit niet zonder daarbij de clown uit te hangen! Met een (strand) wandeling doe je haar altijd plezier helemaal als je met andere honden gaat zodat ze lekker kan uitdagen en ravotten. Haar grootste hobby is zwemmen. Ziet ze water dan gaat ze erin, ze heeft geen apportspeeltje nodig ze zwemt gewoon een paar rondjes. Maar komt de wubba wel in zicht dan wil ze die zo ver mogelijk halen! Als ze dan eenmaal moe is kan ze ook heerlijk slapen in de gekste houdingen, haar meest favoriete houding: met haar kop op een kussen!