Borders Of The Beach

Wie is Nicky?

Haar volledige naam is:

Borders For Joy Great Love Magic

Deze mooie stamboomnaam is natuurlijk te lang om dagelijks te roepen. Nicky dankt haar naam aan haar moeder en oma. Oma heet Nikita en de naam van haar moeder is Nickia wat daarvan afgeleid is, zo kwam ik aan Nicky.

Ze is geboren op 2 november 2007 als eerste van een 5 tal pupjes. Het bijzondere was dat ze al vanaf de geboorte een duidelijke 3 kleur was. Je kon het bruin op haar schattige koppie al zien. We waren dus ook allemaal zeer benieuwd hoe ze op latere leeftijd uit zou gaan groeien. Maar met een prachtige moeder en een schitterende vader kon het niet anders dan dat ze mooi zou worden en wat zijn we trots op haar geweldig bijzondere masker/koptekening die ze heeft. Met haar oogjes heeft ze al vele harten gestolen.

Nicky houd van lekker actief bezig zijn en de frisbee sport is dan ook haar favoriete bezigheid. Ze gaat vol overgave wat ervoor zorgt dat ze van tijd tot tijd ook flink geremd moet worden. Maar ook een paar rondjes behendigheid of leuke kunstjes/oefeningen binnenshuis kunnen haar tevreden maken. Ze kan heerlijk kijken als ze bezig is met iets nieuws te leren, je ziet haar dan nadenken!
Naast haar soms pittige karakter is het fantastisch om te zien hoe ze met puppy’s omgaat. Ze vind het geweldig om ze te besnuffelen en nog leuker om met ze te spelen.
Inmiddels is ze aardig op leeftijd en doet ze niet zoveel meer als in haar jonge jaren. Frisbeeën doet ze nog steeds vol passie, maar wel op aangepast niveau. Met de behendigheid zijn we inmiddels helemaal gestopt. Ondaks haar bejaarde leeftijd geniet ze nog steeds met volle teugen van het hondenleven!Nu is het tijd om even wat belangrijke hondjes uit het leven van Nicky voor te stellen:
Haar moeder Nickia (ook tri-color) kende ik al wat langer en ook haar vader hebben we in het echt mogen ontmoeten. Mama Nickia heet voluit Borders For Joy Cycle of Love Nickia en papa Sea (zwart-wit) heet voluit Alderaan Seabiscuit. Hieronder een collage van dit mooie stel:

Nicky kreeg als eerst geboren teefje geen bandje om. Na haar zijn er nog 2 zusjes en 2 broertjes geboren. Op de onderste foto zijn ze 1 dag oud. De foto’s daarboven zijn van links naar rechts:

BFJ Great Love Magic (roepnaam Nicky), BFJ Glow Light Glacey (†), BFJ Godiva Magic Life (roepnaam More), BFJ Growlith Dog on Fire (roepnaam Growy), BFJ Guapa Diestro (roepnaam Guapa).


KLIK HIER voor een overzicht van geboorte tot 1 jaar